10 CV tips die je nog niet hebt gehoord

1. Neem alleen uw adres op als dit in uw voordeel werkt.

Een goed gemaakte cv kan de sleutel zijn om je voet tussen de deur te krijgen bij de werkgever van je dromen. Maar uitzoeken hoe u uw CV volledig representatief voor uw ervaring kunt maken en ook opvallen, is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Immers, wervingsmanagers en recruiters besteden in het algemeen slechts ongeveer 7 seconden aan het lezen van je cv voordat ze beslissen of ze al dan niet doorgaan. De meeste mensen kennen de basisprincipes van het samenstellen van een degelijke werkgeschiedenis, maar hier zijn enkele tips die je waarschijnlijk nog nooit eerder hebt gehoord en waarmee je CV de proef van 7 seconden aankan.

Als je solliciteert naar functies in de stad of stad waarin je al woont, ga je gang en neem je adres op. In dit geval laat het de manager weten dat je al in de buurt bent en in theorie zou kunnen beginnen met werken.

Maar als u op banen in een ander gebied target en u moet verhuizen om te beginnen met werken, is het waarschijnlijk een goed idee om uw huidige adres van uw cv te laten staan. Waarom? Recruiters zijn soms minder enthousiast om kandidaten uit een andere stad of staat te interviewen, omdat ze vaak relocation fees nodig hebben.

2. Wees een naam druppelaar.

Het kan een slechte vorm zijn om namen in het dagelijks leven te laten vallen, maar je zou het absoluut moeten doen in je cv. Als u met bekende klanten of bedrijven hebt gewerkt, kunt u ze bij naam vermelden. Iets als: “Gesloten deals met Google, Toyota en Bank of America” ​​krijgen binnen een mum van tijd de aandacht van recruiters.

3. Gebruik uw functioneringsgesprekken.

U zou er misschien niet aan denken om naar uwte kijkenbekijkt die jaarlijkse beoordeling voor cv-materiaal, maar als u de positieve feedbacku in de afgelopen jaren heeft ontvangen, kunt u uw opmerkelijkste prestaties en de beste werkattributen identificeren – twee dingen die absoluut moeten worden benadrukt in uw cv . Met inbegrip van specifieke feedback die u heeft ontvangen en de doelen die u hebt bereikt, kunt u voorkomen dat u ‘pluis’ moet gebruiken om uw werkervaring in te vullen.

4. Ga niet overboord met zoekwoorden.

Veel bedrijven en recruiters gebruiken zoekwoordscansoftware als hulpmiddel om de pool van sollicitanten te verkleinen. Om deze reden is het belangrijk om trefwoorden uit de taakomschrijving op te nemen in je cv – maar ga niet overboord. Recruiters kunnen ‘keyword stuffing’ op anderhalve kilometer vinden.

5. Gebruik een logische etiquette met gezond verstand.

Er zijn twee soorten e-mailadressen die u niet moet gebruiken in uw cv of bij sollicitaties via e-mail: uw huidige zakelijke e-mailadres of een overdreven persoonlijk of ongepast e-mailadres, zoals loverguy22@gmail.com. Blijf bij een professional op basis van uw naam om de best mogelijke indruk te maken.

6. Als het gaat om vaardigheden, kwaliteit boven kwantiteit.

Het is niet nodig om vaardigheden op te nemen die de meeste mensen op de arbeidsmarkt hebben (denk aan: Microsoft Office, e-mail, Mac en pc), waardoor het lijkt alsof u slechts ruimte op de pagina probeert te vullen. Houd je vaardighedenvak kort en voeg alleen relevante vaardigheden toe die relevant zijn voor de baan waarvoor je solliciteert.

7. Kies ervoor om sociale accounts strategisch te delen.

Het opnemen van links naar sociale media-accounts op een cv komt steeds vaker voor. Maar het is belangrijk om onderscheid te maken tussen professionele accounts, zoals een LinkedIn-profiel of een Instagram-account dat je beheert voor werk- en niet-professionele accounts, zoals je persoonlijke Twitter- of Facebook-account. Hoewel het verleidelijk kan zijn om een ​​persoonlijke account op te nemen om recruiters te laten zien wie u bent, kunt u beter alleen professionele accounts gebruiken die een account bevatten. Bewaar uw winnende persoonlijkheid voor een persoonlijk gesprek.

8. Gebruik hobby’s in je voordeel.

Niet alle hobby’s verdienen een plaats op je cv, maar sommige wel. Hobby’s die positieve persoonlijkheidskwaliteiten benadrukken of vaardigheden die je tijdens je werk van pas kunnen komen, zijn de moeite waard. Bijvoorbeeld marathons lopen (toont discipline en vastberadenheid) en bloggen over iets dat met je vakgebied te maken heeft (toont creativiteit en oprechte interesse in je werk) zijn hobby’s die je in het best mogelijke licht werpen en de aandacht van een recruiter kunnen wekken.

9. Generieke beschrijvingen overslaan.

Hardwerkend, zelfgemotiveerd, zelfvoorzienend, proactief en gedetailleerd, zijn alle woorden die je op de CV’s van veel mensen vindt. Maar de meeste werkzoekenden zijn gemotiveerd en hardwerkend, dus deze eigenschappen maken je niet echt anders dan de rest van de aanvragers. Richt je in plaats daarvan op de specifieke vaardigheden en prestaties die je anders maken dan iedereen die op de functie solliciteert.

10. Houd een voltooiingsdagboek bij.

Door een logboek bij te houden van uw prestaties en positieve feedback wanneer deze zich voordoen, kan het samenstellen of bijwerken van uw cv aanzienlijk eenvoudiger worden. Voeg zoveel mogelijk details toe, zodat u later geen tijd hoeft te besteden aan het opzoeken van gegevens.